söndag 26 augusti 2012

Snart skrivarkurs igen

Nu har höstens skrivarkurser inom ramen för Allmänna Arvsfondens projekt www.socialaktion.nu tagit form. Du kan läsa om och anmäla dig till kurserna här. Tipsa gärna någon du känner som kan vara intresserad. De riktar sig till socionomer, socialarbetare och människor med erfarenhet av att stå utanför vårt så kallade vanliga samhälle.

En som kände igen sig i beskrivningen "utanförskap" när vi letade deltagare till vårens kurser var Agneta Werner. I höst leder hon själv en av kurserna tillsammans med Maria Korpskog. Den andra kursen håller jag i tillsammans med Anne Skånér. När jag läste Agnetas beskrivning av kursen och hur positiv den varit för henne kom tårarna i mina ögon. Det känns fantastiskt att ha fått varit med som en liten del i det hon upplevt så positivt. Jag hoppas, och tror, att höstens kurser också ska bli givande för deltagarna.
Vad bilden på smultron och blåbär har med skrivarkusen att göra? Ja, det måste du nog nästan läsa Sofia Frenchs artikel i Socialpolitik nr 2/2012 för att förstå. Den handlar om vår kurs och har rubriken "Inga blåbär längre.Erfarenheter med tyngd ska in i samhällsdebatten."