tisdag 25 december 2012

Mitt 2012

 

Allra roligast 2012 var såklart att jag blev redaktör för Memento. Nu har jag gjort två nummer och tycker att jobbet passar mig perfekt. Tidningen är både snygg och läsvärd. Nästa år ska vi se till att den blir lite mera spridd tycker jag. 
Sedan har 2012 varit året då jag började hålla skrivarkurser tack vare Social Aktion, ett projekt inom ramen för Allmänna Arvsfonden. Tre kurser har det blivit. Och vi fortsätter nästa år. Tipsa gärna om våra kurser. Under höstterminen har jag också varit lite av projektledare i Stockholm. Projektets huvudbas är Göteborg. 
Lite läskigare har det känts att föreläsa/processleda men det har också gått väldigt bra. Först på en mediedag med Familjehemspoolen i Mjölby. Sedan för socialsekreterare i Karlskrona och sist men inte minst för journaliststudenter på JMK.
Andra upplagan av min och Rolf Jönssons bok Alla dessa cykelpromenader i Stockholmstrakten kom i våras. Ett fint kvitto på att boken uppskattas. 
Utöver det har jag stretat på med mina vanliga jobb. Medverkat i alla årets åtta nummer av Socionomen och  i alla årets åtta nummer av Familjemagasinet. Det har blivit fem större reportage i Dagens Samhälle och åtta texter på deras lättsammare sida Offside. Flera av dom politisk satir tillsammans med Maria Korpskog.
Till alla SocialPolitiks fyra nummer har jag skrivit texter och till flera av Kvinnotrycks nummer. Därutöver har det blivit enstaka jobb i Jönköpings-Posten (äntligen!), SocialQrage, Språktidningen, Lärarnas Tidning, Intra och Genus. Jag har gjort en ö-cykelguide till Praktiskt Båtägande men den är inte publicerad ännu. Och så blev det ett nyhetsbrev för Allmänna Barnhuset nu i december. Förra året hade jag 15 olika uppdragsgivare och sa att jag ville försöka fokusera mer på några av dem. I år blev det alltså 13. Kanske inte så värst fokuserat, men i dessa ekonomiskt inte helt stabila tider känns det ändå rätt okej att sprida ut sig. Jag ser 2013 an med tillförsikt och förväntan!
Bilden är från en vårutflykt till Nämdö, en av de öar som finns med i ö-cykelguiden i Praktisk Båtägande. 

7 kommentarer:

 1. Det låter som om du behöver lite semester efter allt det där du har hunnit med :-) Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha det är väl det jag har nu!

   Radera
  2. Många av sakerna har jag ju gjort ihop med dig, men jag kunde inte använda hela utrymmet till att credda dig, det fattar du va? :) Tyckte det räckte att du fick stå med på ett ställe......

   Radera
 2. Vilket bra år det blev. Du har ju varit så produktiv och duktig. Önskar jag hade hälften av din kreativitet och styrka. Gott Nytt Anna och Tack för bra och kul samarbete under året. Vi fortsätter Socialaktion och vi fortsätter vår kamp till det bättre. Bamsekram och härligt 2013

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Alltid roligt att jobba med dig. Du är snabb i tanken och alltid på! Bubblar av idéer. Det blir ett bra 2013!

   Radera
 3. Full fart framåt. Vad flitig du har varit. 2013 blir det ännu mer jobb. Det slår jag vad om .....

  SvaraRadera
 4. Det tror jag med:) Roliga jobb med bra bilder!

  SvaraRadera

Kommentera här