söndag 19 februari 2017

2016 vart tog du vägen?

Hög tid att göra momsdeklaration och också den där tillbakablicken som jag tycker om. Vad hände egentligen 2016 i mitt jobbliv?
Det som stack ut var att SocialPolitik deltog i två stora arrangemang där jag modererade; Almedalen på temat Vanvårdsersättning - en misslyckad upprättelse och paneldebatt på Socionomdagarna med rubriken Vart är socialtjänsten på väg? Pirrigt och ansträngande när det pågick, men känner mig väldigt nöjd efteråt. 
Roligt också att vi i rollen som redaktörer för SocialPolitik fått rutin på att ha en halvdag med sjundeterminarna på Socialhögskolan i Göteborg. Jag lyssnar på så många berättelser från människor som farit illa i kontakt med socialtjänsten att det är nödvändigt med det hopp och den tillförsikt som det ger att träffa fantastiska blivande socionomer. 
En månads vikariat Transportarbetaren var skojigt. Många nya frågor för mig på en liten väldigt trivsam redaktion. Fackföreningstidningarna är också viktiga för journalistiken som helhet. Därför är jag lite ledsen att det bara blev två jobb i Arbetet, LO-förbundens tidning en  Arbetsdagen-text och en recension på kultursidorna. Men man kan inte hinna allt. 

Resten var ungefär som vanligt, det som ger stadga och trygghet i min frilanstillvaro: 
Offside varje vecka i Dagens samhälle. Tio Karriär-texter blev det också. Och ett inför Almedalen- jobb som var underbart att göra en regnig maj-dag i Visby. 
Skolfamiljens sex nummer om året: läs- och skriv, idrott och hälsa, elev- och föräldrainflytande och elevhälsa. De här jobben gör mig väldigt glad. 
Fyra nummer av SocialPolitik som redaktör tillsammans med Helena Östlund. Årets teman; Beroende, Rätt till ett hem, Hur mår vi? och Inlåst. Mycket tankar om framtiden och hur tidningen ska utvecklas. Förhoppningsvis händer det bra saker 2017. 
Fyra nummer av Memento, tidningen från begravningsbranschen. Ska jag välja en enda text av årets där måste det bli den om Inez. Snart kan alla se Karin Ekbergs Efter Inez, om Denize och Filip som förlorade sin dotter medan hon fortfarande låg i Denize mage. 

Nu är 2017 redan bra på gång och ja, jag har världens bästa jobb! 

Bilden - den är från Gotland, tror att det är söder om Burgsvik. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera här