måndag 18 november 2013

Stipendium - ja!


Idag är jag SÅ glad. Jag har fått Fortes journaliststipendium på 40 000 kronor. Som du ser på bilden får jag det för att följa forskningen vid Linköpings universitet, Tema Barn: Vanvårdsutredningar i ett komparativt perspektiv - bidrag till samhällsvårdade barns internationella historia. Det betyder i klartext att jag får hänga med en fantastiskt duktig forskare, Johanna Sköld och lära mig av henne. Att hon är engagerad i det hon gör och också arbetar utåtriktat som med den här debattartikeln tycker jag känns extra bra. 

Jag har tänkt följa med henne på: 
- Svenska historikermötet, 8-10 maj på Stockholm universitet. Johanna Sköld medverkar vid två sessioner: Historikers roll vid nationella uppgörelser med det förflutna och Historisk rättvisa – normativa grunder och empiriska exempel.
 - European Social Science History Conference, 23-26 april, i Wien. Där medverkar Johanna Sköld på sessionen: Marginalized children, vulnerable histories: Methodlogical and ethical issues in the history of childhood.
- Nordiska historikermötet, 14-17 augusti, i Joensuu, Finland. Johanna Sköld medverkar på sessionen: Nya hem i Sverige- evakueringen av finska barn under andra världskriget. 3 kommentarer:

 1. Grattis!
  Om du behöver en fotograf till Historikerdagarna i Stockholm kommer jag gärna. Det kan bli intressant. Dessutom känns det stort för mig att jag en gång anställde Johanna i utredningen. Hon kommer att gå långt den tjejen.

  SvaraRadera
 2. Det vore ju tippen! Vi kanske tillsammans kan hjälpas åt att sälja in ett reportage därifrån till någon av alla historietidningar?

  SvaraRadera
 3. Hej Anna! Vad kul att du har en blogg, som jag upptäckte nu och att du har skrivit om stipendiet! Det blir roligt att samarbeta!
  /Johanna

  SvaraRadera

Kommentera här