lördag 6 januari 2018

Alla har ansvar att säga ifrån

Jag blir lite glad när jag ser att flera av mina texter till Skolfamiljen börjar finnas digitalt. Det är en tidning som vill göra livet enklare för föräldrar med barn i grundskolan. Många vill veta hur det fungerar i skolan i dag, och hur de kan stötta sina barn på bästa sätt. Och så innehåller tidningen massor av roliga tips om böcker, lekar och nyttiga mellanmål. Hittar en text som jag skrev för ett tag sedan men som är extra aktuell nu eftersom många ansöker om skilsmässa just efter helgerna, den handlar om växelvis boende,
Och den senaste publicerade, om att vi alla har ansvar att säga ifrån när vi hör rasistiska uttalanden. Särskilt i skolan som inte är någon värdeneutral plats. Teskedsorden har en kampanj om just det. Och en sak som gäller i skolan och som passar lika bra i fikarummet för att få stopp på rasistsnack:
Avbryt: Förhindra personen från att fortsätta. Oavsett om det är ett barn eller en vuxen kan du avbryta med argumentet att alla människor är lika värda. Det står i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, framtagen med andra världskriget i färskt minne 1948.
Eftersom det finns mer flyktingar än någonsin i världen just nu får Raoul Wallenbergs portfölj illustrera detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera här