lördag 2 februari 2019

Socionomer, porr och flyktingar

Nu har Helena Östlund och jag varit på besök på Socialhögskolan i Göteborg. Varje termin är vi där i egenskap av redaktörer för Socialpolitik och pratar på temat "Socialt arbete på samhällsnivå", två timmar på förmiddagen. Sedan har vi en skrivworkshop på eftermiddagen. Den här gruppen var  inte jättepratsam, då får vi själva prata lite mer. Men de skrev fantastiska texter som jag hoppas vi kommer att kunna publicera på vår webb. 

På tisdag blir det teater och diskussion på temat Hur blir förorten en trygg plats fri från dödsskjutningar?. Ett samarrangemang mellan SocialPolitik och Maivors sociala salong. Hoppas det kommer mycket folk.

Annars gör jag årets första nummer av Memento och också av SocialPolitik, de ligger lite parallellt i i produktion så jag hoppas att jag började tidigt nog den här gången.

Jag är precis klar med två texter på tema unga och porr till Skolfamiljen.  Längesen jag skrev om det ämnet och jag hade nog lite förträngt hur illa det är. Vilket också många föräldrar gör. Då har de gått på myten att "Mitt barn tittar inte". För det är en myt. Det finns en koppling mellan konsumtion av porr och att utöva sexualiserat våld. Porren innehåller enormt mycket våld. Helt klart bör vi inte lämna ungdomar ensamma med det här. Ducka inte! Om du följer Reality Check på instagram kan du få veta om ett metodmaterial som riktar sig till vuxna som jobbar med unga och som ger kunskap att kunna prata om porrens skadeverkningar. Det berättar jag mer om i min text.

Jag har hunnit med att hälsa på min särbo i Spanien också. Tillsammans skrev vi en krönika om flyktingar från nord och syd. Om lika och olika villkor. Roligt att skriva tillsammans om gemensamma tankar och upplevelser. Kommer i Svenska magasinet. Den suddiga lilla elefanten på bilden är med i berättelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera här